Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hurrá, itt a nyár ...

2011.07.28

images.jpgA nyári hónapokban is fontos -főleg nekünk nőknek, de az erősebb nem képviselőinek is- hogy milyen a külsőnk!
Lehetünk alacsonyabb vagy akár magasabb termetűek is, de egy dologban hasonlóak vagyunk: odafigyelünk a megjelenésünkre! Főleg ilyenkor, amikor már előkerülnek a fürdőruhák is szekrényeinkből és "avatatlan" szemek is láthatják testünk olyan részeit, mellyel lehet, hogy nem vagyunk annyira megelégedve, mint ahogyan szeretnénk! Gond egy szál se, mivel ezen lehet azért segíteni! Ha odafigyelünk a táplálkozásunkra és egészségesebben élünk (mellőzzük a káros anyagok bevitelét a szervezetünkbe, mint alkohol, cigaretta és túl sok zsír valamint cukor ) és többet is mozgunk, sok folyadékot fogyasztunk, akkor ennek áldásos hatása előbb vagy utóbb megmutatkozik testünkön is. Kevesen tudják, de igencsak lényeges, hogy szervezetünk lúgos  kémhatású legyen és ne savas.

Ezek betartásával a következő optimális hatásokat érhetjük el:

 

1) Sokkal kiegyensúlyozotabbak leszünk és ezáltal a napi teljesítőképességünk is növeszik

2) Testsúlyunk nem mutat ingadozást (hízás, fogyás) hanem beáll egy optimálisabb szintre (eltűnnek a zsírpárnák, de ennek hatásosságát természetesen testmozgással kombinálhatjuk)

3) Jobb lesz a közérzetünk, megszűnik a gyengeség érzése

4) Bőrünk sokkal szebb lesz

5) Hangulatunkban is változás fog beállni méghozzá pozitív értelemben

 

Egy másik fontos dolog is hatással van életünkre, méghozzá a napfény.
A napnak is van szerepe életmódunkban, hiszen szervezetünkben elősegíti a D-vitamin termelődését valamint áldásos hatását abban is kimutatták, hogy ez a hormonszerű vitamin véd a szívbetegségektől, a cukorbetegségektől, a tuberkolózistól, bizonyos rákbetegségektől és a szklerózis multiplextől is.
Fontos azonban odafigyelni, hogy mely időszakokban tartózkodunk a szabad ég alatt, hiszen a megnövekedett UV-sugárzás káros hatásaitól is meg kell védenünk magunkat. Lehetőleg kerüljük a 12 és 15 h közötti időszakot, ugyanis ekkor a legveszélyesebb a nyílt napfürdőzés!
Használjunk minél magasabb faktorszámú naptejet, mely bőrünket táplálja és védelmet is biztosít. Ha ezeket betartjuk, akkor részesülhetünk napunk áldásos hatásában és nem kell tartanunk a kellemetlen következményektől (bőrrák kialakulása).

A továbbiakban jó nyaralást kívánok!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.